середу, 23 березня 2016 р.

Волонтери відвідали захисників України під Волновахою


29 лютого 2016 року активісти ГО «Волонтерський центр Запоріжжя» відвідали військовослужбовців, які несуть службу в зоні АТО в районі Волновахи. Разом з волонтерами вояків відвідав заслужений артист України Анатолій Сиротенко.
Про перебіг поїздки далі розповідає Любов Леонова.
У нас був один день, понеділок. Тож ми на закупки гайнули в неділю, після обіду, бо в суботу, бусик нашого волонтера Олександра, був ще на ремонті. Коротше, знову, шалений темп. Екіпаж в незмінному складі, Михайло Чумак, Олександр і я. Перша зупинка - Правий сектор. Хлопці роблять дуже потрібну справу, а так, як після розколу, вони залишилися без всілякої підтримки, звернулися до нас по допомогу. Відвезли їм овочі, яйця, крупи, макарони, смаколики, цигарки, шкарпетки, предмети особистої гігієни. Хлопці дякували за допомогу і передавали вітання всім запоріжцям.
Наступна зупинка - Володимирівська школа. Зустріли дуже тепло, з радістю. На волонтерів тут чекали з вересня 2015 року. Порадував патріотичний педагогічний колектив!!! Діти віднеслися якось насторожено, та в процесі розповіді і демонстрації фото наших поїздок, в очах підлітків з'явилася довіра і цікавість. Першим, слово взяв Михайло Чумак, голова нашої організації. Його виступ – наче стріла, яка влучає в ціль. Все, що говорив Михайло, відлунювало правдою і надіями на краще майбутнє. "Це - ваша земля! Ви, її господарі, вам тут жити. Ніхто не може у вас її відібрати! Україна єдина, соборна і неділима!" По завершенню зустрічі, нам принесли випічку і попросили передати захисникам. Що ми і зробили.
Діти залюбки фотографувалися, всі гуртом, вийшли нас проводжати на вулицю. Час, як завжди, підганяє, аж раптом виходить дівчинка. Підходить до мене, просить вибачення і дозволу зі мною сфотографуватися. Каже, що так давно про це мріяла. З того моменту, як взнала про нашу діяльність і побачила мої фото.
Дорога повела нас далі, до Волновахи. Там на нас чекала ...-а бригада. Наші!!! Нас виїхали зустрічати комбат, замполіт, старшина і Мар'ян, до якого ми і їхали. Проїхали ми за ними до їхнього розташування, вивантажили привезене добро і пішли роздивлятися, як вони живуть. Мене завжди цікавить побут. Зустріла двох земляків, хлопчина з Павло-Кічкаса і чоловік з нашої області. Там, де вони сплять, тепло, це головне. Є запас дров, замість буржуйки, розкішна селянська плита. Краса!
Потім нас запросили випити чаю, трохи поспілкувалися, я їм розповіла про "маму Лєну", пам'ятаєте, ту, що вкрала у бійця від мене посилку, з'ясувалося, що ця "Мама всєя ДАМБАСА" тримає власний магазин, де пара шкарпеток коштує 40 грн, а тепла кофтина для бійця - 450... А ще, прапор України з символікою бригади - 350 грн. Просила командування, передати їй від мене "вітання", бо вони її добре знають.
Дорогі наші захисники! Повертайтеся, будь ласка, живими і не ушкодженними! Бережи, вас, Боже!
Хто бажає допомогти нашим захисникам в боротьбі з окупантами і має можливість, скористайтеся Новою Поштою. Адреса: м. Запоріжжя. Склад №9. Леонова Любов. Для гривні, картка Приватбанку 5168 7556 0143 1360 Леонова Любов Олександрівна. Для друзів за кордоном, Liubov Leonova Zaporozhye. Western Union і Money Gram Ukraine. Мої телефони 096 300 65 02, 050 850 55 42. Я на зв"язку цілодобово. Маю надію на вашу допомогу і небайдужість до моєї країни. Давайте творити добро разом. Пам'ятайте, Україна - наша країна! Україна - наша земля! З повагою, ваш волонтер.

Прес-служба ГО «Волонтерський центр Запоріжжя»




Немає коментарів:

Дописати коментар