середу, 13 вересня 2017 р.

Волонтери привітали з днем народження добровольчу роту "Карпатська Січ"

9 вересня 2017 року Окрема добровольча чота "Карпатська Січ"* відзначила 3 роки з початку свого заснування. Урочистості за участі бійців, які пройшли через "Карпатську Січ" за весь час, відбулися у колонній залі КМДА.

На свято запросили волонтерів, що допомагали життєдіяльності підрозділу. Серед них - активіст ГО "Волонтерський центр Запоріжжя" Любов Леонова. 

Далі її розповідь.....

Конференція до 3-ї річниці створення батальйону.
Ранок розпочався з зустрічей. Зустрілися на вокзалі з Миколою Тюркеджи і Костянтином Касьяненко і пішли подорожувати по столиці. Звичайно, до Алеї Героїв Небесної сотні, потім до Стіни Пам'яті, що поруч з Михайлівським Собором, де виставлені всі фото загиблих воїнів в визвольній війні проти російських окупантів. Там є фото Данила Касьяненко, нашого земляка, наймолодшого захисника з Карпатської січі. Йому було 19 років. Разом з його татом Костянтином, постояли, помовчали... 




(2016 рік. Активісти "Волонтерського центру Запоріжжя" Валерій Матченко та Костянтин Денисов встановили пам'ятну дошку Данилу Касьяненку на фасаді Запорізької студполіклініки)

Знайшла я на цій стіні пам'яті фото ще одного загиблого запоріжця, бійця 55 арт бригади, якими я також опікуюся, Олександра Говорухи. І багато інших наших полеглих запоріжців. Я повернулася туди в день від'їзду і поклала квіти. Бо в перший день не було де взяти. 


Шість годин часу, що у нас був від прибуття потягу до початку конференції, промайнув швидко і ось ми вже на східцях Київської міськ ради. Починають збиратися бійці і волонтери, родичі загиблих. Першим побачила Нікіту з його нареченою. А далі пішло... Байда, Лис, Свобода, Футболіст. Дуже чекала на Домовика, але Дмитро не зміг приїхати. Не вдалося побачити Діда Карпатського, хоча він був. Але ж я розумію, там стільки було емоцій і вражень, що нічого дивного.






Захід розпочав комбат Куцин Олег Іванович. Хвилина мовчання, коротенька біографія про кожного загиблого, з демонстрацією фото на екрані. Всі загиблі воїни Карпатської Січі і Легіону Свободи посмертно нагороджені Орденом Народний Герой України. Нагороди отримували батьки, дружини, матері і діти. 






Коли нагороду отримував Костя за свого загиблого 19-річного Даньку, я не змогла знайти слів. Все, що я змогла, це обійняти батька, що б на якусь мить, його нестерпний біль став хоч трішки меньшим. Я так завжди обіймаю бійців, що б наче крилами, закрити їх від біди. Сама так вирішила, що буду їхнім оберігом. Костя, як би я могла, я б прихилила небо над твоїм сином і всіми іншими загиблими хлопцями.


Отримали багато нагород ті, хто і надалі продовжує службу і захищає наш мир. Вітаю з нагородами Байду, Свободу, Домовика, Лиса, Футболіста, Нікіту Фріца і всіх-всіх, кого відзначило командування. Вітаю з нагородами моїх колег волонтерів - Інну Рєзнік і Миколу Тюркеджи. Вітаю з нагородою комбата Куцина Олега Івановича! Дорогі мої люди, ви своїми справами заслужили ці нагороди. Я пишаюся вами!

* документальний фільм про підрозділ дивіться тут:


Розтавання завжди сумне. Я спустошена. Такі ж самі відчуття, коли я повертаюся додому з зони війни. 
І для того, що б ні в кого не виникало питань і сумнівів, ПОЇЗДКА в Київ була виключно за особистий рахунок. Проїзд, проживання і харчування. НЕ ЗА ВОЛОНТЕРСЬКІ ГРОШІ! Як завжди.
Хто бажає допомогти нашим захисникам в боротьбі з окупантами і має можливість, скористайтеся Новою Поштою. Адреса: м. Запоріжжя. Склад №9. Леонова Любов. 
Можете передати "Порталом". № маршрутки, зупинки і розклад, уточнюйте по телефону.
Для гривні, картка Приватбанку 5168 7556 0143 1360 Леонова Любов Олександрівна. 
Для друзів за кордоном, Liubov Leonova Zaporozhye. Western Union і Money Gram Ukraine. 
Поштове відділення ІНТАЙМ №45
Укр Пошта (адресу дам в особистому листуванні)
Мої телефони 096 300 65 02, 050 850 55 42. Я на зв'язку цілодобово, окрім того часу, коли я в поїздці в зону війни.Там не завжди буває зв'язок. Миру нам всім. З повагою, ваш волонтер.

Немає коментарів:

Дописати коментар