середу, 4 січня 2017 р.

Веселівські волонтери звітують за 2016 рік

Голова осередку ГО "Волонтерський центр Запоріжжя" у Веселівському районі Запорізької області Інна Рєзнік звітує про результати роботи за 2016 рік



"МАСКУВАЛЬНА СІТКА, ЯК ВОНА Є…
Це вже історія… Почалося з контакту з Олеся Корягіна, яка швидко зорієнтувала і надала контанти запорізьких сіточників...

Та зараз в деталях…Сьогодні всі групи по плетінню маскувальних сіток у Веселівському районі мають одну об’єднуючу групу під назвою - група «Веселівський оберіг» і працюють в складі #ГО_Волонтерський_центр_Запоріжжя Результат за 5 місяців роботи - 794 кв.м. маскувальної сітки. Так ми завершуємо 2016 рік.

Нагадаю, 29 липня 2016 у Веселівському районі почали виготовляти маскувальні сітки для нашого війська. Першими це почали робити вчителі та учні Калинівської ЗОШ. Тоді ми назвали свій виріб «пілотна сітка», бо рамкою слугували дві вішалки для одягу і металева трубка, основу на одну сітку нам надали майстрині маскувальних справ м.Запоріжжя Елена_Волкова та Angella ElBaruni-Pavlic, показали, розказали, навчили, а з калинівцями різним технікам плетіння ми вже вчилися разом. 

Стояло питання рамки, та є добрі люди і завдяки Шкруму А.П. "маскувальні" справи у групи "Калинка"(так себе назвали активісти), пішли веселіше, Андрій Петрович встановив у шкільній майстерні 4-х метрову "професійну" рамку (дві попередні сітки було сплетено на рамці з вішалок!!!), за п’ять місяців виготовлено 10 сіток, дві з яких великі 5 на 9 метрів. 

Та не було б ніяких сіток, якби не повірили нам ще одні добрі люди і не придбали основу для виготовлення маскування, це Кучеров С.П. та Бєлка М.М. 

21.08.2016 на території храму Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви Київського Патріархату, з дозволу настоятеля храму #Квашка_Василя, в капличці, зібралися прихожани церкви в групу по плетінню маскувальних сіток для української армії. Пазенко Ю.В. оплатив матеріали для виготовлення рамки і робота закипіла. Мельник Л.М, Тарахно Г.О,Бєлікова Л.М, Кошова Л.І стали основою групи, а з настанням сильних холодів група перейшла працювати на вул..Молодіжна, 3 (смт.Веселе). 




Дякувати депутатам та Голові Веселівської районної ради #Цвіліховському О.Л., які з розумінням віднеслися до проблеми і на прохання ГО «Волонтерський центр Запоріжжя» виділили для доброчинних справ приміщення, розміри якого дозволили зробити нам нову велику рамку на 4 метри, дякуємо за допомогу отцю Василю. І робота по виготовленню оберегів для війська українського налагодилася знову, долучаються нові активісти, одна з новеньких є Бєлік О.В.

Рамку з церкви передали Веселівській районній різнопрофільній гімназії, на якій, під керівництвом Карнаухова О.А. учні та вчителі гімназії до дня Св. Миколая вже виготовили одну зимову маскувальну сітку, на цьому не зупиняться. 
Вчителі та учні Веселівської ЗОШ №1 також не стоять осторонь, вони самі виготовили велику 4-х метрову рамку і встигли виготовити свій перший зимовий оберіг для військових до дня Св. Миколая.

Сьогодні маскувальні сітки ми маємо можливість плести завдяки добрій людині, Блищику С.П, який сам придбав наступну партію основи, яку ми швидкими темпами перетворюємо на маскувальні сітки, бо є потреби, наші сітки зараз оберігають техніку і військові спорудження на передових позиціях різних підрозділів ЗСУ ( і біля с.Кримське, і на Світлодарській дузі, і під Волновахою, Маріуполем). Тож, якщо на передовій нічого не зміниться, орієнтовно на лютий знову стоятиме питання придбання основи…

І ще, #Маскувальна_сітка_для_Армії_руками_волонтерів» — всеукраїнський волонтерський рух із виготовлення маскувальних сіток для українських військових у зоні АТО, для всіх нас, хто якось задіяний в цьому русі, є дійсно чудова підтримка і допомога, поодинці ми б не зробили всього того, що робимо разом.

ГО «ВОЛОНТЕРСЬКИЙ ЦЕНТР ЗАПОРІЖЖЯ»
Ми не стоїмо осторонь подій в країні, війна на нашій землі, це і наша війна, тому першочергова задача на сьогодні, це підтримка українських військових.

ЩО МИ РОБИМО:
Сьогодні ми не тільки плетемо маскувальні сітки для нашого війська, а ще виготовляємо іграшки, мотанки, шиємо подушки, шапки, рукавиці,(допомагають шити миколаївці, дякую #Sergei_Reznihenko) робимо домашні заготовки, випічку, тощо, збираємо та переправляємо нашим захисникам вантажі…






А ви? З вами зможемо більше. Долучайтеся до нас, гуртуймося, разом ми сила! Знайдіть нас за адресою: смт.Веселе, вул.. Молодіжна, 3 (2 поверх).



«Волонтерський центр Запоріжжя» тел.0973036183 (Інна)
Разом переможемо!"

Прес-служба ГО "Волонтерський центр Запоріжжя"

Немає коментарів:

Дописати коментар