суботу, 30 квітня 2016 р.

Волонтери разом з ВМГО «Сокіл» провели в школі №103 урок мужності пам’яті Данила Касьяненка

29 квітня 2016 року ВГО "Сокіл"  провів урок мужності для восьмикласників 103-ї школи Південного мікрорайону Запоріжжя. Участь в заході прийняв заступник голови ГО «Волонтерський центр Запоріжжя» Валерій Матченко


Розпочав захід сокілець Іван Мінченко, розповівши школярам про те, що житель їхнього району Данило Касьяненко, який ходив тими вулицями якими ходять й вони, добровільно пішов на фронт боронити українські землі від окупантів. Минулого року він загинув від ворожої міни.
Близький друг Касьяненка Іван Юнкаун розповів учням, як разом з «Телефончиком» несли чергування на запорізьких блок-постах. Звідти Данило пішов на фронт і, на жаль, не повернувся.


Бієць «Карпатської січі» Валерій Матченко, а сьогодні ветеран та волонтер, розповів цікаві історії, які сталися з «Телефончиком» на війні. Зокрема, про те як Данило вів бесіду з французькими журналістами. Данило Касьяненко, який ходив тими вулицями якими ходять й вони, добровільно пішов на фронт боронити українські землі від окупантів. Минулого року він загинув від ворожої міни.

Близький друг Касьяненка Іван Юнкаун розповів учням, як разом з «Телефончиком» несли чергування на запорізьких блок-постах. Звідти Данило пішов на фронт і, на жаль, не повернувся.


«Школярі, студенти, молоді українці мають знати своїх героїв, щоб наслідувати героїзм, відданість своєму народові, свої державі. Від української молоді, що готова віддати життя за Україну, залежить благополуччя, безпека і майбутнє нашої держави. Саме тому молодь має знати тих, хто забезпечив своїм життям їхню безпеку і спокій», - наголосив Іван Мінченко. 

Використано матеріал зі спільноти ВГО "Сокіл / Запоріжжя" 
https://www.facebook.com/sokilzaporizhzhya/?fref=ts

Немає коментарів:

Дописати коментар