понеділок, 24 червня 2024 р.

Розпочали проект психологічної підтримки та супроводу сімей полеглих захисників і захисниць України

У Запоріжжі розпочався проект психологічної підтримки та супроводу членів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України


21 червня 2024 року у Запоріжжі відбувся перший тренінг у рамках ініціативи «Психологічна підтримка та супровід постраждалих членів сімей захисників України – ветеранів війни в умовах стресу, викликаного збройною агресією російської федерації».

Із членами сімей загиблих (померлих) захисників України працює Олена Малина – кандидат психологічних наук, доцент, керівник Центру психологічного здоров’я та психосоціального супроводу Запорізького національного університету.

Модератором групи учасників тренінгу, за принципом «рівний-рівному», є Людмила Ясинська – член сім’ї загиблого (померлого) захисника України, заступник голови правління ГО «Волонтерський центр Запоріжжя» по роботі з родинами загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

Учасники тренінгів набудуть навички усвідомлення і проживання відчуттів втрати та пошуку особистих ресурсів і нових можливостей для подальшого життя. За результатами групової роботи на тренінгах учасники сформують сталі горизонтальні зв’язки – для подальшої взаємодії, взаємодопомоги та взаємопідтримки.

Тренінги відбуваються за активного сприяння Департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради, на базі його структурного підрозділу – відділу соціальної підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей.

До тренінгів залучені працівники Департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради - для соціального супроводу та опанування взаємодії з цільовою аудиторією.

Працівники Департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради отримають розуміння, досвід, знання та навички ефективної взаємодії з постраждалими членами сімей ветеранів війни - захисників України.

Це створить умови для підвищення ефективності їх роботи з цільовою аудиторією та масштабування досвіду на тих, хто не ввійшов до проекту.

Використано відео з сюжету передачі "На часі" телеканалу МТМ від 24.06.2024

http://surl.li/nmfmsz

Немає коментарів:

Дописати коментар