середа, 27 грудня 2023 р.

Звіт про участь у тренінгу по захисту прав осіб з інвалідністю

 08-15 грудня 2023 року громадський холдинг "Група впливу" провів тренінг з питань захисту (адвокації) інтересів осіб з інвалідністю 

Участь в тренінгу взяв член ГО "Волонтерський центр Запоріжжя" Олександр Тютюнник.

Олександр Тютюнник

Із літа 2023 року він опікується питаннями безбар'єрності для осіб з інвалідністю внаслідок війни (поранених захисників України).

Саме він - автор петиції про ухвалення Програми «Безбар'єрність для поранених захисників України в місті Запоріжжя» http://surl.li/oqrdh


05.10.2023 року Запорізька міська рада своїм рішенням №14 затвердила петицію. 


А 21.12.2023 року виконком міської ради рішенням №812 затвердив план її реалізації.


Під час тренінгу учасники та учасниці мали змогу почути від експерток «ГРУПИ ВПЛИВУ» про адвокацію та її основні етапи, разом проаналізувати проблеми й вибір теми для власної адвокаційної кампанії, а для кращого старту та натхнення — розібрати відомі успішні адвокаційні кампанії. 

Крім цього, на тренінгу ми: 

📌 аналізували стейкхолдерів;

📌 обговорювали секрети успішної адвокації;

📌 розбирали міжнародний та національний рівень захисту прав людей з інвалідністю;

📌 пояснювали важливі для адвокації документи: Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні, локальні нормативно-правові акти тощо.



Також отримали можливість обговорити потреби місцевого рівня та як їх реалізувати на практиці.

Надалі усі, хто взяв участь у тренінгу, мають можливість отримати системну допомогу під час реалізації адвокаційних та інформаційних кампаній у своїх громадах. 

Тренінги відбулися в межах проєкту “Місцева адвокація для людей з інвалідністю в умовах війни” за підтримки Національного демократичного інституту (NDI).

Прес-служба ГО "Волонтерський центр Запоріжжя"

Немає коментарів:

Дописати коментар