понеділок, 20 березня 2017 р.

Волонтери разом з поліцейськими та нацгвардійцями провели урок мужності для студентів ЗНУ

16 березня 2017 року на економічному факультеті Запорізького національного університету відбувся урок мужності


До першокурсників завітали заступник начальника Вибухотехнічного управління Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Віталій Варяник, боєць батальйону поліції особливого призначення «Скіф» Владислав Гзоім, заступник командира батальйону по роботі з особовим складом військової частини 3029 Нацгвардії України Михайло Вернигора.

Уроку організував викладач факультету, заступник голови правління ГО "Волонтерський центр Запоріжжя" Костянтин Денисов.

Гості розповіли наскільки важко було нашим віськовим на початку антитерористичної операції та яку сьогодні маємо обороноздатну армію. Правоохоронці наголосили на тому, що значну роль відіграла небайдужість волонтерів, звичайних громадян, патріотів своєї країни. Без добровольців та небайдужих людей не було б України.


Заступник начальника Вибухотехнічного управління запорізької поліції Віталій Варяник, який разом із запорізькими колегами служив та розміновував будівлі міст Краматорськ, Слов’янськ, розповів, що війна – ближче ніж нам здається та багато-хто з мирного населення на Сході України постраждали через відсутність знань та непідготовленість. Тож сьогодні, аби уникнути можливої біди, поліцейські постійно відвідують навчальні заклади та розповідають про небезпеку, яку можуть нести вибухонебезпечні предмети, куди звертатися та як поводитися у випадку такої знахідки.


Захисники нагадали студентам ці правила, а також основи надання домедичної  допомоги пораненим.

Слухачі подякували гостям за корисну інформацію та за те, що завдяки таким патріотам війна не дійшла на територію області, а запоріжці можуть почувати себе у безпеці. 

Прес-служба ГО "Волонтерський центр Запоріжжя"
Використано власні матеріали та ресурси:
https://zp.npu.gov.ua/uk/publish/article/151587

Немає коментарів:

Дописати коментар