вівторок, 22 листопада 2016 р.

Відкритий урок про роль Конституції в житті суспільства у запорізькій гімназії №50

10 листопада 2016 року близько ста учнів 9-10 класів гімназії №50 відвідали відкритий урок на тему «Конституційний процес»

Урок проводили кандидат економічних наук, заст. голови правління ГО «Волонтерський центр Запоріжжя» Костянтин Денисов та учасник АТО, старший лейтенант НГУ Тимур Книш.
Гості розповіли школярам про значення Конституції в становленні та розвитку суспільства, передумови ухвалення конституцій, а також важливість знання її основних положень для забезпечення справедливості в суспільстві.

Під час уроку демонструвалися інформаційно-просвітницькі відеоролики про Конституцію. Учням також було роздано брошури про основні права та можливості громадянина щодо впливу на розвиток країни та суспільства, а також історію створення Конституцій в різних куточках світу.
 
Особливу увагу лектори приділили поясненню того, що Конституція – загальні правила для всіх, виконання яких є корисним та вигідним для кожної людини. Крім того, було наголошено на обов’язковості участі кожного громадянина в конституційному процесі.

Особливий інтерес у школярів викликав сюжет про уявну країну «Руританію», мешканці якої, задля взаємної згоди та справедливості написали власну Конституцію.

«Суспільна згода та справедливість запанує в нашому суспільстві тільки тоді, коли кожен буде дотримуватись певних правил. Вони викладені в нашій Конституції. Ознайомившись з ними, ви неодмінно збудуєте мирну, заможну та процвітаючу країну» - зазначили Костянтин Денисов і Тимур Книш.

Частина роздаткових матеріалів була передана до бібліотеки, а також вчителям правознавства та історії з метою подальшого використання в освітньому процесі.

Захід відбувся за підтримки Міжнародного центру перспективних досліджень та БФ "Відродження"

Прес-служба ГО "Волонтерський центр Запоріжжя" 

Немає коментарів:

Дописати коментар